Projektek

Új, innovatív és energiatakarékos mobilépület-egységek, a 30 négyzetméteres CLT-paneles (KEYCO), valamint 4 négyzetméteres könnyűszerkezetes (MODOO) verzióinak különféle funkciók (lakás, nyaraló, iroda, szociális épület, stb.) szerinti felhasználásra történő gyártásának helyt adó üzemcsarnok létesítése, az itt készülő épület-egységek értékesítése, valamint – egy újonnan kidolgozásra kerülő üzleti modell keretében – az e felépítményekből kialakítható irodaparkok innovációs/inkubátor-központokként történő működtetése és hasznosítása.

A kutatás-fejlesztés főbb elemei:

KEYCO épület-egységekből kialakított irodaépületek és iroda-parkok üzleti modellje
Az üzleti modell kidolgozása felöleli az igényfelméréstől a lehetséges helyszínek azonosításán keresztül a mobiliroda-parki és inkubátorház funkció- és szolgáltatás-tartalom egységes know-how-ba foglalását.

Emellett kiterjed a KEYCO elemek irodai alkalmazása miatt esetlegesen szükségessé váló módosítások végrehajtására, azok átvitelére a tervdokumentáción.

MODOO 2.0 fejlesztés
A könnyűszerkezetes innovatív modulos elemrendszerű ház 2.0 verziójának kifejlesztése. A fejlesztés felöleli a tervezési folyamatoktól a gyártásoptimalizáláson keresztül a méretek egységesítését, szállítási és logisztikai elemeket.


 

Projekt megnevezése: Energiahatékonyság fokozása megújuló energiaforrás felhasználásával a MI Park Kft. székhelyén
Pályázati kiírás megnevezése: GINOP-4.1.1-8-4-4-16 – Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel
Kedvezményezett: MI Park Korlátolt Felelősségű Társaság
Szerződés hatályba lépésének dátuma: 2018.09.27
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2017-00161
Támogatás összege: 42 739 935 Ft
Támogatás mértéke: 44%
A projekt elszámolható költsége: 97 136 216 Ft
Projekt időtartama: 2017.12.01-2018.11.30.
Támogató: Pénzügyminisztérium

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk keretében az alábbi fejlesztések valósultak meg:
1. Új, korszerű, alumínium tokszerkezetű, 3 rétegű, argon gázzal töltött, hőszigetelt üvegezésű nyílászárók beépítése.
2. Hőszigetelés: homlokzat és homlokzat képzés, pince födém, tető. Az energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek megvalósításával az épületet határoló szerkezetek mindegyike megfelel a költség optimalizált követelményértékeknek.
3. Az épület tetején, egy 50 kW-os napelemes rendszer került kiépítésre, mely a felhasználásra kerülő elektromos energia jelentős részét megtermeli.
4. A korszerűsítés során az épület, új és korszerű, alacsony hőmérsékletű hőszivattyús fűtési, hűtési rendszerrel került kialakításra (levegő- víz).

Az energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek megvalósításával az épületet határoló szerkezetek mindegyike megfelel a TNM rendelet által előírt követelményértékeknek. A megújuló energiát termelő rendszerek csökkentik az épület működési költségeit és hozzájárulnak a túlzott földgáz és villamosenergia felhasználási volumen csökkenéséhez. ÜHG csökkentés 48510 kg/év, primer energiafelhasználás csökkenés 530 GJ/év, megújuló energia előállítás 309 GJ/év.